Poletna gasilska šola

27 junij 2022, 12: 11

Pohod okoli jezera

Napisal

Prvo naše letošnje jutro v Bohinju se je začelo z budnico iz trobente enega od udeležencev tabora. Nato smo se zbrali v zbor, v katerem smo izvedeli načrt za potek dneva, dvig zastave ob petju slovenske himne in krajše ogrevanje s katerim smo se malce bolj zbudili.

Po zajtrku smo si pospravili bivalne prostore, saj je sledilo ocenjevanje šotorov z enim od članov dežurnih društev (Trnovo in Zadobrova). Dan se je nadaljeval z napovedanim zelo dolgim pohodom okrog Bohinjskega jezera. Ker smo bili zelo pridni, so nam mentorji po večini prehojene poti dovolili postanek s sladoledom v Ribčevem Lazu.
Po težko prisluženem kosilu nam je pripadlo kar precej prostega časa, v katerem se je večina sprehodila do jezera, kjer smo plavali in se kopali ali pa smo šli veslati s kanujem.
Ohladitvi so sledile različne delavnice (kuharska, pogovorna, športna, likovna, novinarska), na katere smo se zjutraj prijavili.
Za poznopopoldanski del sta nas po malici čakali še 2 igri mnogoboja, lovljenje teniških žogic in drugi krog lova na zastavice; ter pred večerjo še tradicionalno nabiranje drv in spust zastave v zboru.
Po večerji in slastni sladici nas je čakala že večerna dejavnost ob tabornem ognju, in sicer krst udeležencev in mentorjev, ki so se gasilskega tabora v svoji vlogi udeležili prvič. Polni smeha in segreti od ognja smo padli v trden spanec.
Nazadnje urejano na 27 junij 2022, 12: 17
© 2023 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana