Poletna gasilska šola

28 junij 2022, 23: 24

Prva ura dežja v tednu

Napisal

Danes smo se zbudili ob zvoku trobente v jasno jutro. Ponoči tudi tokrat ni bilo mrzlo. Že včeraj smo dobili delna navodila kaj bomo delali tekom dneva. Na jutranjem zboru pa nam je Uroš pojasnil še načrt za dopoldanski del aktivnosti. Dopoldan smo po ocenjevanju šotorov odšli na obalo jezera, kjer smo izvedli dve disciplini mnogoboja. Ob jezero smo se posedli v kolono in vsak je dobil svoj plastičen lonček. Naša naloga je bila, da smo vodo prenesli iz jezera v lavor. Zmagala je ekipa, ki je prenesla največ vode. Komunikacija je bila ključnega pomena pri tej igri, saj tekmovalci nismo smeli gledati nazaj ampak smo se morali pogovarjati.

Druga disciplina pa je bil žleb. Tudi tukaj smo se morali veliko pogovarjati in iz enega dela žleba (jezero) po žlebu prepeljati čim več barvnih žogic v lavor, ki je bil na drugi strani žleba. Zmagala je ekipa, ki je v lavor prepeljava največ žogic. Po tem pa smo imeli prosti čas, ki smo ga izkoristili za počitek.

Po kosilu pa je bil ponovno čas za delavnice. Danes smo imeli veščine. Mentorji so nas razvrstili na preventivca, likovnika, bolničarja, novinarja in gozdarja. Z veščinami bomo nadaljevali tudi v četrtek. Med veščinami nas je obiskal tudi prvi večji naliv v tem tednu.

Preventivec:

1. Kaj je preventiva? Pravijo da so to ukrepi, ki ji naredimo, da do požara ne bi prišlo.

2. Kaj je to požarni načrt? Požarni načrt je tloris zgradbe ali dela zgradbe, na njem so označene požarno-varnostne naprave v objektu.

Likovnik:

3. Kaj delate? Rišemo nekaj v zvezi z gasilstvom. Kaj boš narisal? Narisal bom gasilski tabor in dogajanje na njem.

Nazadnje urejano na 29 junij 2022, 21: 16
Več iz te kategorije: « Pohod okoli jezera Dirka s kanuji »
© 2024 Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana